Kvalitet

Du kommer att njuta av våra fönster i många år – vi satsar på kvalitet.
Våra fönster möter de stränga svenska kraven, både vad gäller regntäthet, lufttäthet, isolering, stabilitet och styrka. Vår fabrik har åtagit sig att leverera en bra produkt, allt material är från ledande tillverkare och varje fönster är noggrant kvalitetskontrollerade. Du kommer att njuta av våra fönster i många år!

Glas

Våra fönster levereras med 2-lagers eller 3-lagers glas efter dina önskemål.
3-lagers är mycket energieffektiva, med u-värde ner till 1,0. Glaset levereras av Guardian, en av världens största tillverkare av glas.

Karmen och fönsterbågen

karmen och ramen till våra fönster tillverkas i Kvistras, fingerskarvad furu.
Vår fabrik har kontroll av virket genom hela produktionsprocessen, från stock till färdigt fönster. Våra fönster levereras som standard målade i en fin vit färg (NCS S0502Y). Vår konkurrensfördel är att färgen torkas i naturlig rumstemperatur, till skillnad från torkning med UV-ljus som vanligen används för att artificiellt förkorta torkningsprocessen efter bestrykningen. Torkning vid rumstemperatur ger de bästa resultaten på lång sikt.

manstones-fonster

Energiklass

2-lagers glas U-värde 1,4

2-lagers glas med energiglas, mycket lämplig för rehabilitering, fritidsbostäder under 150m2 och byte av fönster i sitt eget hem, om det inte finns någon skyldighet ansökan om byggnation.

3-lagers glas U-värde 1,2

3-lagers glas med energiglas. Våra fönster med 1.2 i u-värde uppfyller konstruktionskraven (TEK 10) för tillämpning av obligatoriska rehabilitering.

3-lagers glas U-värde 1,0

3-lagers glas med tvåglasfönster, varm kant och bakre lista – bästa värmeisolering och lägre energikostnader. En mycket bra investering i lägre energikostnader!

Storlek

fonster storlekStorleken anges i karmyttermått. Detta är samma som öppningen, dvs ”vägghålet”, minus 2 cm.